Kiired praetud kanafilee steigid (pluss mõned nipid)


Kanast on mul siin lehelt juba mitmeid häid retsepte ja see lihtne koorene kanakaste on vaieldamatult lehe populaarseim retsept! See näitab, et sellised lihtsad toidud levinud toiduainest kuluvad alati marjaks ära. Seekord pakun teile kiire praetud kanafilee retsepti. Olen seda oma abikaasa rõõmuks teinud korduvalt ja korduvalt. Küll lihtsa jahupaneeringuga, küll jahu-muna-jahu paneeringuga ja väga tihti ka täiesti ilma paneeringuta. Igat pidi on maitsev. Mõnikord olen fileesid ka eelnevalt marineerinud. Aga piisab täiesti ka soolast-piprast. Retsepti lõpust leiad veel paar head nippi, kuidas teha juustust kanafileed ja ka väga lihtsat praekastet. Muretut kokkamist!




Need kanafilee steigid on:


Väga kiired ja lihtsad valmistada
Rahakotisõbralikud
Pere lemmikud
Külmalt head salati sees, võileiva peal või vrapi vahel
Maitsvad ja toitvad
Soovi korral gluteenivabad (ilma paneeringuta)


Aeg: 5 - 7 minutit
Kogus: 2 - 4 inimesele

Koostis:


  • värsket kanafileed (1 rinnafilee tükk = 2 sööjat)
  • soola (juhend allpool)
  • vastavalt maitsele pipart
  • (paneerimiseks nisujahu)
  • praadimiseks õli


Valmistamine:


Kiire juhend:

Lõika kanafilee pikkupidi pooleks ning määri soola ja pipraga sisse. Seejärel kasta jahusse ja prae pannil õlis kõrgel kuumusel ühelt poolt kaks minutit, keera ümber, prae minutike, kaas peale ja madalamal kuumusel veel paar minutit. Valmis!

Põhjalikum juhend:

Mina kasutasin seekord ühte rinnafilee tükki ja sellest sai kaks ilusat kana steiki. Aga olen teinud kahest rinnafileest ka neli steiki. Vastavalt vajadusele. Lõika rinnafilee pikkupidi pooleks. Määri fileed mõlemalt poolt soola ja pipraga kokku. Minul kulus ühe filee jaoks kuni pool teelusikatäit soola (ehk siis poolest pool ühele poolele ja ülejäänud teisele poolele). Jäta paariks minutiks maitsestuma.

Siis saad otsustada, kas soovid fileesid ka paneerida. Mina olen viimasel ajal teinud kiire ja lihtsa jahupaneeringu. Ehk siis kasta fileed nisujahusse ja ongi kõik. Olen teinud ka paksema paneeringu (kõigepealt jahusse, siis lahtiklopitud munasse ja siis uuesti jahusse). Ning olen ka täiesti ilma paneeringuta praadinud. Kõik variandid on väga maitsvad.

Nüüd aja pann kuumaks ja vala sinna mõni supilusikatäis (oliivi)õli. Prae steike kõrgel kuumusel ühelt poolt 2, siis keera neil külge, prae minutike, pane kaas peale ja prae madalal kuumusel veel paar minutit. Valmis!

PS! Soovi korral saad praadimise lõpus fileedele veel juustuviilud asetada. Kaas peale ja minuti pärast on sul juustukattega kanafileed.

PPS! Pannile jäänud praerasva sisse pane hakitud sibul koos soola ja pipraga paariks minutiks praadima. Seejärel saad lisada soovi korral natuke jahu ja pakike koort. Podista veel paar minutit ja saad imelise sooja praekastme.

PPS! Külmi praetud kanafileesid saad kasutada salatites, võileivakattena või vrapi vahel.