Kiire ja kosutav kanasupp (valmis poole tunniga)


Kiire ja kosutav kanasupp

Mmm...kanasupp! Millised on sinu mälestused sellega? Kas teie peres söödi seda klimpidega või ilma? Või hoopis makaronidega? Või lihtsalt kana ja köögiviljadega? Minu arust on see igatepidi maitsev. Ning see on üks kindlamaid viise, kuidas tervel perel kõhud täis ja meele rõõmsa hoida. Kanasuppi on hea ka järgmisel või isegi ülejärgmisel päeval üles soojendada ja kiireks lõunaks või õhtusöögiks nautida. Mul on siin retseptis üks nipp, kuidas maitsev kanasupike valmib tavalise paari tunni asemel kõigest poole tunniga! Seejuures ei kannata see sugugi maitses ega väärtuslikkuses. Keri aga allapoole ja proovi ise järele!



Kiire ja kosutav kanasupp

Mõnikord ei ole aega või viitsimist paar tundi oodata, vaid tahaks kohe head ja kosutavat kanasuppi. Siin tuleb appi kanafilee, mis selliseks puhuks on lausa loodud. Nii saad ikka väärtusliku koduse puljongi, aga samas valmib õhtusöök palju kiiremini. Ei mingit poepuljongit, kõigest värske kana, köögiviljad, sool ja pipar. Tulemus on suurepärane! Tahtsin seekord kasutada eriti suure kujuga pastat, aga siia sobib ükskõik millise kujuga pasta või hoopis klimbid või miks mitte kanapelmeenid, kui eriti toitvat leent tahta. Kaunista vaid värskete roheliste ürtidega, serveeri ja naudi.

Kiire ja kosutav kanasupp


See kanasupp on:


Soojendav ja kosutav
Maitseküllase puljongiga
Sobib hästi üles soojendamiseks
Pere lemmik
Suurepärane aastaringselt
Väga lihtne ja kiire valmistada

Kiire ja kosutav kanasupp
Kiire ja kosutav kanasupp
Kiire ja kosutav kanasupp


Aeg: 30-minutit
Kogus: 4 inimest

Koostis:


  • 1 sl võid + 1 sl (oliivi)õli
  • 1 keskmine sibul, peeneks hakitud
  • 2 väiksemat porgandit, lõigatud õhukesteks ratasteks
  • 1 küüslauguküüs, hakitud
  • u. 500 g kanafileed, lõigatud väiksemateks tükkideks
  • 3 kartulit, lõigatud keskmisteks kuubikuteks
  • 1 - 2 peotäit meelepärast pastat, keetmata
  • 2 tl soola
  • purustatud musta pipart vastavalt maitsele
  • 1600 ml keeva vett
  • värsket tilli ja peterselli, hakitud

Valmistamine:


Aja suurem paksema põhjaga pott kuumaks. Lisa või ja õli. Lisa hakitud sibul ja prae minutike. Lisa porgandirattad ja prae minut. Lisa hakitud küüslauk ja prae pool minutit. Lisa kanakuubikud ja prae viis minutit. Lisa kartulikuubikud, pasta, sool ja pipar. Lisa ka kuum vesi, sega ja kata pott kaanega. Lase keskmisel kuumusel umbes 20-minutit podiseda, kuni kartulid, porgand ja pasta on pehmed. Sega sisse hakitud värske maitseroheline ja naudi! Supp on suurepärane ka järgmisel ja isegi ülejärgmisel päeval üles soojendatuna.

6 kommentaari:

  1. Tõeliselt lihtne ja ülimalt maitsev supp. Aitäh, Sandra!

    VastaKustuta
  2. Väga kodune ja imeliselt maitsev supp! Samamoodi maitses väga ka karrine salat kanaga. Muide, Sinu retseptide järgi olen juba paar aastat perele süüa valmistanud, iga nädal. Kasutusel on ka gluteenivabade taimsete toitude kokaraamat. Aitäh, armas Sandra, Sinu loomingu eest!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kui imeliselt tore kommentaar, aitäh südamest!

      Kustuta
  3. Väga maitsev supp, kõik sõid ja kiitsid. Teen samuti Sinu retseptide järgi väga sageli süüa ja kõik on imemaitsev, Suur, suur aitäh!

    VastaKustuta

Lisa