Lihtne koorene kanakaste

Lihtne koorene kanakaste

Kanafilee on üks tänuväärt tooraine, sest see on niivõrd universaalne ja valmib kiirelt. Põhimõtteliselt kiirtoit, aga kindlasti kvaliteetsem. Ma olen seda kastet viimasel ajal mitmeid kordi valmistanud. Värske kana saab koos või ja sibulaga koorekastmes parajaks podiseda ning ideaalne on seda serveerida ikka vana hea kartuliga või siis hoopis tatra, pasta või riisiga. Tõeliselt kosutav!

Kohe, kui ma esimese ampsu võtsin, istusin ma mõtetes taas oma vanaema köögis. Tema oli tõeline kastmemeister. Mind see lihatükike seal sees nii väga ei paelunudki, küll aga sõin ma hoolega seda kreemjat ja maitseküllast leent, mis jahuste keedukartulitega nii hästi mekkis. Kui kaste hakkas otsakorrale jõudma, rebisin veel tükikese saia ja riibusin ka viimase hea kraami kokku. Sellistel hetkedel igatsen ma vanaema kohe eriti. Aga õnneks saab läbi toidu alati lemmikmälestustes rännata ja inimesed, keda enam meie hulgas pole, ei ole tegelikult kunagi päriselt lahkunud.

Mulle meeldivad siinses toidus ka kõik need naturaalsed koostisained. Lihtsalt puhas kanaliha, sibulad, jahu, sool ja koor. Ei mingit puljongit või ebavajalikke lisaaineid. Kanaliha annab ise nii palju maitset, eriti koos pruunistatud sibulatega. Ma väga loodan, et ka sulle meeldib see versioon kanakastmest, mida võib vist tegelikult ka kana strooganoviks nimetada.

See kanakaste on:


Rammus
Maitseküllane
Võine ja koorene
Lihtne valmistada
Super pere õhtusöök
Väga hea ka järgmisel päeval
Nii maitsev!


Lihtne koorene kanakaste


Aeg: 45-minutit
Kogus: 4 - 6 inimest

Koostis:


  • 2 kanafileed (u. 500 g) või kanakintsuliha 
  • 1 sibul
  • 2 sl võid või õli
  • 1 väike küüslauguküüs
  • 1 ½ tl soola
  • 2 sl nisujahu
  • 700 ml kuuma vett
  • 240 ml kohvikoort, toidukoort või vahukoort


Valmistamine:


Lõike kanafilee väiksemateks kuubikuteks (eemalda tugevamad valged kohad). Haki sibul peeneks. Sulata suuremal ja sügavamal pannil või. Lisa sibul ja näpuotsaga soola. Prae, kuni sibul on kuldpruun. Lisa kanakuubikud. Prae, kuni kana on kergelt kuldpruun. Lisa hakitud küüslauk ja sool ning prae minutike. Lisa jahu, sega ja prae minut. Lisa kuum vesi ja koor. Sega, kata pann kaanega ja lase 10 - 15 minutit keskmisel kuumusel podiseda. Maitse ja lisa vajadusel soola. Serveeri näiteks kartulite, pasta, riisi või tatraga.

5 kommentaari:

  1. See on ka minu lapsepõlve roog.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mõni roog kohe viib ühe ampsuga tagasi lapsepõlve! :)

      Kustuta
  2. Kuidas teil pruun kaste tuleb? Mul jääb küll valge…

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kusjuures mul jääb ka enamjaolt valge. Vist tookord, kui retsepti tegin, pruunistasin jahu ja kana kauem ja siis jäigi pruunikas.

      Kustuta
  3. Mina tegin jahu asemel sulatatud juustuga .Mul jäi samuti valge kaste mitte pruun.Väga hea maitsega kana kaste.

    VastaKustuta

Lisa