Parim lõhepasta


See imeliselt maitsev kreemjas lõhepasta on meie peres palavalt armastatud. Viimane kord, kui ma seda valmistasin, arvas minu abikaasa, et see on küll vist tema jaoks üks maailma parimaid toite. Ma nõustun temaga. See on iga kord tõeline pärl ja elamus ning ometi nii lihtne valmistada. Kui soovid tõelist hitti enda pere õhtusöögiks, siis proovi seda pastat. Pannil krõbedaks ja mahlaseks praetud ROHKE värske lõhe teeb selle toidu eriti mõnusaks. Lisa veel tagliatelled, koor ja natuke sidrunikoort ning ongi taevalik õhtusöök valmis.

Parim lõhepasta

Suvel oli ühes toidukohas päevapakkumiseks lõheroog. Olin väga elevil, sest tavaliselt kala päevapakkumistest väga ei leia. Aga üsna ruttu lasin pea norgu, sest roog sisaldas ainult mõnda pisikest killukest lõhest. Nii-et kui ma kodus hakkasin lõhepastat valmistama, siis panin ma sinna ikka korralikult seda väärtuslikku roosat kala. Mul on siin lehel üks hästi lihtne praetud lõhefilee retsept, mis valmib 5-minutiga ja sobib siia pastarooga nagu valatult. Minu arust on lõhefileed palju mõnusam pärast praadimist tükeldada ja seetõttu praengi lõhe enne suurte tükkidena pannil krõbedaks ja mahlaseks. Kindlasti soovitan siin kasutada kvaliteetset pasta ja tõesti keeta see ka al dente, sest niimoodi keedetud pasta on ikka hoopis teistmoodi elamus.

Parim lõhepasta
Parim lõhepasta
Parim lõhepasta

See lõhepasta on:


Rikkalik ja kreemjas
Kerge meeldiva sidrunimekiga
PUNGIL krõbedast ja mahlasest lõhest
Tõeline unelm
Pere lemmik
Väga kiire ja lihtne valmistada
Nii-nii maitsev!

Parim lõhepasta
Parim lõhepasta
Parim lõhepasta
Parim lõhepasta
Parim lõhepasta
Parim lõhepasta


Aeg: 20-minutit
Kogus: 3 - 4 inimest

Koostis:


  • 1 kogus praetud lõhet
  • 250 g tagliatelle pastat, keetmata
  • 2 sl (oliivi)õli
  • 1 keskmine sibul, peeneks hakitud
  • 1 tl soola
  • purustatud musta pipart vastavalt maitsele
  • 240 ml kohvikoort või vahukoort
  • näpuotsaga riivitud sidrunikoort

Valmistamine:


Prae lõhefileed krõbedaks, lõika tükikesteks ja eemalda nahk. Jäta lõhe praegu kõrvale. Keeda pasta rohkes soolakas vees, kuni see on al dente. Samal ajal aja suurem pann kuumaks. Lisa õli, peeneks hakitud sibul, sool ja pipar. Sega ja prae paar minutit. Lisa koor ja riivitud sidrunikoor. Lase paar minutit podiseda. Lisa lõhetükid ja sega kaste läbi. Kurna pasta ja sega see lõhekastmega läbi. Maitse ja lisa vajadusel soola. Mina lisasin kuskil pool teelusikatäit. Serveeri kohe! Soovi korral riivi peale juustu ja naudi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Lisa