Ühepajatoit kanaga ehk meie lemmikhautis

Ühepajatoit kanaga


Viimasel ajal on kuidagi kujunenud nii, et ainult seda hautist söökski. Nii juhtuski, et tegin seda lõunasöögiks nii eile kui ka täna. Minu jaoks on sellel toidul palju meeldivaid omadusi: see valmib kiirelt ja mugavalt ühes potis, on hästi mahlane ja leemene, sisaldab nii köögivilju kui ka liha ja maitseb kogu perele. Ka minu viimases pere õhtusöökide postituses oli see väärt pajaroog auga ära märgitud. Nüüd panen aga kirja oma kõige lemmikuma versiooni sellest roast. 

Ühepajatoit kanaga
Ühepajatoit kanaga
Ühepajatoit kanaga


Aeg: 40-minutit
Kogus: neljale-viiele

Koostis:


  • 800 g porgandit (mul oli 7 hiiglaslikku)
  • 1 kg kartulit (5 väga suurt)
  • 1 sibul
  • 3 suurt küüslauguküünt
  • 500 g kanafileed
  • 2 - 3 sl (oliivi)õli
  • ½ liitrit vett
  • soola ja pipart (vaata allpool)

Valmistamine:


Kõigepealt valmista ette köögiviljad. Koori porgandid, lõika pikkupidi pooleks ja seejärel lõika neist poolikutest piklikud kangid (nagu pildil näha). Koori ka kartul, lõika pikkupidi pooleks (suuremad pikkupidi neljaks) ja haki paksemateks viiludeks. Koori sibul ja küüslauk ning haki need suurteks tükkideks. Nüüd lõika kanafilee pikkupidi neljaks ja viiluta. 

Aja paksema põhjaga pott kuumaks ja vala sinna õli. Lisa porgandikangid, sibul, küüslauk, natuke pipart ja kuskil pool teelusikatäit soola. Prae 2 - 3 minutit. Lisa kanaviilud ja taas soola (ligi teelusikatäis) ja natuke pipart. Sega kõik läbi ja prae paar minutit. Lisa kartul ja taas teelusikatäis soola, aga ära läbi sega. Vala peale vesi, kata pott peaaegu kaanega ja lase keskmisel kuumusel 15-minutit podiseda. Seejärel sega kõik läbi, kata taas pott peaaegu kaanega ja podista veel 15-minutit või kuni porgand on pehme. Maitse ja lisa veel vajadusel soola. Mina panen siia roale päris palju soola, sest selles toidus on eriti tunda, kui seda piisavalt pole. Nii-et kui tundub, et võiks veel maitsvam olla, pane soola juurde. Naudi!

PS! Olen seda rooga teinud ka ilma sibula ja küüslauguta, ikka jääb maitsev.
PPS! Seda toitu on ka väga mõnus järgmisel päeval soojendada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Lisa