See kanapilaff on saanud üheks minu argiõhtu lemmik õhtusöögiks. Riis podiseb koos kana, porgandite ja sibulaga mõnusalt pehmeks ja maitseb nii hästi. Eriti hea on see, et toit valmib ühes potis. Teen seda alati suure potitäie ja siis soojendan ka järgmisel päeval lõunaks. Kõrvale sobib värske salat.
Pilaff ei olnud mul muidu tavaliselt üks esimesi ideid, mis õhtusöögile mõeldes pähe tuli. Alles hiljuti on mul selle järgi suur-suur isu tulnud. See retsept on tõepoolest lihtne nii teolt kui maitselt. Nimelt ei tahtnud ma seekord kasutada palju tugevaid ürte või vürtse. Lisasin maitseks vaid soola, pipart, paprikapulbrit ja lõpupoole kvaliteetset ketšupit. Viimase asemel võid loomulikult kasutada ka tomatipastat või mõnda kodust tomatihoidist. Kui kasutad ainult tomatipastat, võid soovi korral maitse tasakaalustamiseks ka natuke suhkrut lisada. Mulle meeldib pilaffi süüa maitserohelise ja natukese majoneesiga. Nii kosutav ja maitsev!
See pilaff on:
Väga toitev
Lihtne valmistada
Valmib poole tunniga
Gluteenivaba
Turvalise ja lihtsa maitsega
Suurepärane pere õhtusöögiks
Sobib ka üles soojendamiseks
Kogus: kuuele
Koostis:
- 375 g tavalist valget riisi (mitte aurutatud)
- 1400 ml keeva vett
- 2 sibulat
- 2 keskmist porgandit
- 3 väikest küüslauguküünt
- 3 - 4 sl (oliivi)õli
- 1 kanafilee (u.200 g)
- 2 tl soola + lõpus veel pool tl
- purustatud musta pipart vastavalt maitsele
- 1 tl kuhjaga paprikapulbrit
- 7 sl ketšupit
Valmistamine:
Loputa riis korralikult läbi ja jäta praegu kõrvale. Pane vesi veekeedukannu või kastruliga keema. Samal ajal koori sibulad, porgandid ja küüslaugud. Lõika need väikesteks kuubikuteks (porgand ka pisikeseks). Võta suurem sügavam pann või paksema põhjaga pott. Aja see kuumaks ja vala sinna õli. Lisa hakitud sibulad ja prae paar minutit. Samal ajal tükelda kanafilee väikesteks kuubikuteks. Sega pannil praadivaid sibulaid, lisa porgandikuubikud ja küüslauk. Prae veel paar minutit. Nüüd lisa kanatükid. Prae kana mõni minut, kuni see on õrnalt kuldpruun. Lisa riis, sool, pipar ja paprikapulber. Sega ja prae minutike. Vala peale keev vesi. Sega, kata pott kaanega ja keeda pilaffi keskmisel kuumusel 15 - 20 minutit aeg-ajalt segades, kuni riis ja porgand on pehmed. Lõpus sega sisse ketšup ja soovi korral veel natuke soola. Serveeri värske salati ja soovi korral natukese majoneesiga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Lisa