Kreemjas kartuli-munasalat

Kreemjas kartuli-munasalat

Ma olen viimased ajad kartulisalatit üllatavalt tihti valmistanud. Minu jaoks see polegi enam ainult peotoit. Miks? Sest tegelikult on kartulisalatit ju nii lihtne valmistada! Alatihti on mul eelmisest päevast keedukartuleid üle ja siis ongi tarvis ainult veel paar koostisosa lisada ja kartulid saavad jälle uue maitsva elu. Ma olen üsna kindel, et sul on pea kõik selle salati koostisosad juba niikuinii kodus olemas. Minu jaoks on see nii mõnusalt nostalgiline salat. Pealegi on see gluteenivaba, super peolaua toit ja säilib külmas hea mitu päeva. Hakkame aga kokkama!Kreemjas kartuli-munasalat

Meie pere käis ikka suviti Valgerannas ja siis ema pakkis alati head-paremat kaasa. Lisaks ostsime kohalikust külapoest rammusat munasalatit. Nüüd seda süües tulevad mulle pea alati need ilusad mälestused meelde. Mina ja mu õed ning meie vanemad valgel liivarannal piknikku pidamas. Enne seda sai muidugi vahustes lainetes hullatud ja kui kõht tühjaks läks, jooksime kaldale. Ema laotas liivale piknikulina ja siis me sõime seda mõnusat munasalatit, koduseid päikeseküpseid tomateid soola ja pipraga, rukkileiba Merevaiguga ja mahlast arbuusi magustoiduks. Aga tegelikult on see salat maitsev aastaringselt!


See munasalat on:


Nii kreemjas
Väga toitev
Super peolaua toit
Sobib hästi ka pere õhtusöögiks
Säilib külmas hea mitu päeva
Nostalgiline
Gluteenivaba


Kreemjas kartuli-munasalat


Aeg: 10-minutit. Kui pead keetma kartuli ja muna, siis tunnike.
Kogus: 4 - 6 inimest

Koostis:


  • 10 keskmist keedukartulit, jahutatud (800 g)
  • 6 keedumuna, jahutatud (mina keetsin kuskil 8-minutit)
  • 2 väiksemat marineeritud kurki
  • värsket tilli
  • 1 tl soola
  • purustatud musta pipart vastavalt maitsele
  • 360 ml majoneesi (mina kasutasin Lemmik Provansaali)
  • 5 sl vett


Valmistamine:


Koori kartulid ja lõika väikesteks kuubikuteks. Koori munad ja lõika suuremateks sektoriteks. Haki marineeritud kurgid pisikesteks tükkideks. Sega kõik hoolikalt läbi. Serveeri või säilita külmas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Lisa