Lihtne lõhepada hernestega (valmis 20-minutiga)


Lihtne lõhepada hernestega

Ma olen hakanud fännama ühte lõhekonservi. Kõik sai alguse sellest, kui kord tegi mu ema lõhesuppi ja pani sinna sisse selle sama karbikese konservi. Supp sai nii maitsev! Ma ei oleks ise selle peale tulnudki, et head suppi saab ka konservist teha. Nii hakkasingi ka ise seda varianti kasutama. Olen sellest konservist teinud nii seda maitsvat ja lihtsat lõhepada kui ka pallikesi ja suppi. Õnneks meie väike põnn armastab kõiki neid versioone. Kuna meie off-grid elamises pole ka klassikalist külmkappi (ajab asja ära maa sisse kaevatud väike vooluta külmik), siis on sellised retseptid alati au sees. 

Konservid säilivad ju hästi ja kui talvel saab harvem poes käidud, on hea, kui on koju väärt valku varutud. Hind on tal ka üsna sõbralik, võrreldes tavalise lõhefileega. Konserv maksab praegu peale hinnatõusu 1,99 eurot. Maitset on seal küllaga. Lisangi selle tavaliselt kõige lõpus koos leemega hautise või supi sisse ja puljong missugune! Pluss hea ports kalaliha. Olen proovinud erinevaid variante, aga seni on kõige parem olnud Marine ABC oma. Teistega võib väga alt minna. Ja tegelikult ka see konserv oli näiteks talvel selline kuivemapoolne, pigem soolakala mekiga. Toidu sisse sobis endiselt hästi, aga nüüd kevadel on need konservid jälle mõnusalt mahlased ja pehmed. Mulle väga meeldib, et see toit valmib ka kiirelt ja lihtsalt. Köögiviljad keema ja lõpus segad lihtsalt lõhe- ja hernekonservi sisse. Terve pere sõi jälle rõõmuga. 

Lõhekonserv

Lõppu selline väike lobisemisnurk, mille võib vabalt vahele jätta. Mul on kodupood Maxima, nii-et kogu kraam on sealt pärit. Näiteks see soodne Favorit hernekonserv on täiesti adekvaatne. Tegin ükskord eksperimendi ja ostsin ka seda kõige odavamat pastat (0.29 eurot). Sarvekesed ja fusillid olid täiesti head! Aga odavad spagetid jällegi lähevad ikka pudruks. Olen aastaid kokkamiseks ainult oliiviõli ostnud, aga mõtlesin vahelduseks jällegi proovida kõige odavamat rapsiõli. Ja jällegi - käras hästi! Ma ei tea, kas kedagi sellised säästunipid huvitavad, aga panen ikka kirja. 

Ning täiesti tasuta reklaam, aga ma armastan Maxima äpiga poes käimist! Töötab välkkiirelt ja ei mingeid kassajärjekordi või iseteeninduses kaupade tõstmist. Skanneeritud kaup otse kärus kotti, lõpus skanneerid iseteeninduses QR-koodi, maksad ja jalutad minema. Eriti hea, et skanneerimiseks pole vaja eraldi pulti, vaid kasutadki oma mobiili. Maksta saad ka otse mobiiliga, nii-et rahakotti pole vaja. Olgu, see oli nüüd selline lõik, mille võin mingi aeg ära kustutada, sest äkki jutt aegub. A las ta seni olla siin!

Ahjaa, kui on huvi, saan jagada ka lõhesupi ja lõhepallikeste retsepti!

Lihtne lõhepada hernestega
Lihtne lõhepada hernestega

Aeg: 20-minutit
Kogus: kolmele - neljale


Koostis:

  • 3 pirakat porgandit (450 g)
  • 6 keskmist kartulit
  • paar sl õli
  • 1,5 tl soola 
  • natuke pipart
  • 200 ml vett
  • 400 g purk herneid
  • 240 g purk Lõhe omas mahlas (Marine ABC)

Valmistamine:


Koori porgandid ja kartulid. Lõika porgandid peenemateks kangideks ja kartul suuremateks kuubikuteks. Aja keskmine pott kuumaks ja vala sinna õli. Lisa porgandikangid ja prae paar minutit. Lisa kartulikuubikud ja sega läbi. Lisa sool, pipar ja vesi. Keeda keskmisel kuumusel paokvel kaane all 15-minutit, kuni porgand on meelepäraselt pehme. Lõpus sega sisse kurnatud konservherned ja konservis kahvli või lusikaga katki tehtud lõhe koos mahlaga. Lase korraks keema. Maitse. Serveeri soovi korral värske tilliga.

Lihtne lõhepada hernestega

2 kommentaari:

  1. Väga maitsev pada. Meelsasti soovin ka lõhepallikeste ja -supi retsepti.

    VastaKustuta

Lisa