Lihtsad ja mahlased kana-juurviljakotletid

 Lihtsad ja mahlased kana-juurviljakotletid

Need maitsvad kanakotletid jõuavad siia postitusse lausa pannisoojalt. Alles lõpetasime nende söömise ja pidime tõdema, et tõesti - mahlased nad on. Lisaks ka valmivad lihtsalt. Käiku läksid head kodumaised koostisained - juurseller, üks minu ema toodud hiiglaslikest porganditest ja kana. Natuke jahu, soola, pipart ja muna ka ning oligi kiire lõunasöök valmis. Mis teeb need kotletid eriti mahlaseks on muidugi see, et siin on ohtralt köögivilju. Aga ka see, et ma ei kasutanud valmis kanahakkliha, vaid lõikasin ise kana sisefilee (hea lihtne lõigata ja mahlane) pisikesteks kuubikuteks. Ma ei ole suurim hakklihafänn ja seetõttu mõtlesin, et proovin hoopis värskelt hakitud fileega. Toimis suurepäraselt! 

Tulemuseks kiired, lihtsad, mahlased ja köögiviljadest pungil kotletikesed, mis peaksid tervele perele mekkima. Kana sisefilee asemel peaks ka tavaline kanafilee sobima, lihtsalt teravat nuga vaja. Kes ei ole suurim juurselleri fänn, saab selle võrra rohkem porgandit kasutada. Tavalise nisujahu võib gluteenitalumatuse korral edukalt asendada kaerajahu või toortatrajahuga. 

Lihtsad ja mahlased kana-juurviljakotletid

Aeg: 30-minutit
Kogus: 18 keskmist kotletti

Koostis:


  • 200 g riivitud juurvilju (mul oli üks suur porgand ja pool juursellerit)
  • 400 g kana sisefileed
  • 2 kuhjaga sl nisujahu
  • 2 tl soola
  • 1 - 2 tl purustatud musta pipart
  • 2 muna

Valmistamine:


Riivi köögiviljad suuremasse kaussi. Lõika kana sisefilee pisikesteks tükkideks ja lisa need juurviljade hulka. Lisa sinna samma kaussi ka nisujahu, sool, pipar ja muna. Sega kõik hoolikalt läbi. Aja pann kuumaks ja vala sinna paras ports õli (mina kasutasin rafineeritud oliiviõli). Vormi keskmise suurusega ümarad ja pigem lamedad kotletid ning aseta need kuumale pannile praadima. Prae ühelt poolt 3 - 4 minutit, kuni altpoolt hakkavad servad kuldseks muutuma. Siis keera kotlettidel teine külg, kata pann kaanega ja prae veel sama palju. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Lisa