Need maitsvad kanakotletid jõuavad siia postitusse lausa pannisoojalt. Alles lõpetasime nende söömise ja pidime tõdema, et tõesti - mahlased nad on. Lisaks ka valmivad lihtsalt. Käiku läksid head kodumaised koostisained - juurseller, üks minu ema toodud hiiglaslikest porganditest ja kana. Natuke jahu, soola, pipart ja muna ka ning oligi kiire lõunasöök valmis. Mis teeb need kotletid eriti mahlaseks on muidugi see, et siin on ohtralt köögivilju. Aga ka see, et ma ei kasutanud valmis kanahakkliha, vaid lõikasin ise kana sisefilee (hea lihtne lõigata ja mahlane) pisikesteks kuubikuteks. Ma ei ole suurim hakklihafänn ja seetõttu mõtlesin, et proovin hoopis värskelt hakitud fileega. Toimis suurepäraselt!
Tulemuseks kiired, lihtsad, mahlased ja köögiviljadest pungil kotletikesed, mis peaksid tervele perele mekkima. Kana sisefilee asemel peaks ka tavaline kanafilee sobima, lihtsalt teravat nuga vaja. Kes ei ole suurim juurselleri fänn, saab selle võrra rohkem porgandit kasutada. Tavalise nisujahu võib gluteenitalumatuse korral edukalt asendada kaerajahu või toortatrajahuga.
Koostis:
- 200 g riivitud juurvilju (mul oli üks suur porgand ja pool juursellerit)
- 400 g kana sisefileed
- 2 kuhjaga sl nisujahu
- 2 tl soola
- 1 - 2 tl purustatud musta pipart
- 2 muna
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Lisa