Kergelt boheemlaslik suvikõrvitsapasta

Suvikõrvitsapasta

Ma ei valeta, kui ütlen, et oleme põhimõtteliselt sellest ühepajatoidust elanud. Kui väljas oli vähegi jahedam ilm, läks see maitsev leemene pajaroog jälle tulele. Kõik sõid rõõmuga. Aga hiljuti tõi ema mulle värsket koduaia kraami. Küpsed tomatid, noored porgandid, maitseroheline, värske hapukurk, koduaia pesto ja muidugi suvikõrvitsad. Nii olengi juba mitmeid kordi valmistanud tänast retsepti ehk suvikõrvitsapastat. 

Miks on see kergelt boheemlaslik? No ütleme nii, et tehtud on see nii-öelda vaba käega ja stressivabalt ja mitte mingeid traditsioone järgides. Porgandirattad pastakastmes? No oli isu, eriti selliste värskete noorte porganditega. Lisavad õrna krõmpsu ja annavad mõnusat magusust. Lisaks rändasid kastmesse kolm üleküpsenud tomatit, üks pirakam suvikõrvits ja paar head supilusikatäit sulajuustu. Viimase võid ka ära jätta (siis ära vett lisa) või asendada näiteks Kreeka jogurtiga. Pasta võid valida soovikorral gluteenivaba. Mina kasutasin meie viimase aja lemmikut - tagliatelle pastat. 

Ühesõnaga suvine, kerge, rõõmus ja maitsev suvikõrvitsapasta retsept, mis valmis samal ajal, kui üks väikseke mul kleidisabas rippus ja saab kirja pandud siis, kui seesama väikseke õndsat lõunaund magab. Ootan juba järgmist portsu, varsti ongi aeg pann soojaks ajada! 

Porgandi praadimine
Hakitud suvikõrvits
Suvikõrvitsa pastakaste

Aeg: 25-minutit
Kogus: neljale

Koostis:


  • 2 - 3 sl (oliivi)õli
  • 5 keskmist peenemat porgandit (200 g)
  • keskmine suvikõrvits (mul oli 500 g)
  • 200 ml vett
  • 3 küpset tomatit
  • 3 suure kuhjaga sl Merevaiku
  • 5 viilu juustu (nt. tavaline Hollandi leib)
  • soola, pipart

+ serveerimiseks värskelt keedetud pastat

Valmistamine:


Kastme valmistamise ajal võid juba pastavee keema panna. Aja suurem pann kuumaks ja vala sinna õli. Lisa kooritud ja õhukesteks ratasteks lõigatud porgandid ja sutsuke soola ja pipart. Pean märkima, et mina lisan kuskil kuni pool teelusikatäit soola iga kord, kui uued köögiviljad pannile panen. Prae porgandeid umbes 5-minutit, kuni need on natuke pehmemad. Lisa suvikõrvitsakuubikud ja taas suts soola. Prae veel mõni minut. Vala peale vesi ja kata pann kaanega. Lase mõni minut podiseda, et porgand pehmeneks. Lisa hakitud tomatid ja suts soola. Prae veel paar minutit. Nüüd lisa Merevaik ja rebitud juustuviilud. Sega kõik hoolikalt segamini. Podista paar minutit, maitse, lisa vajadusel soola ja pipart ning serveeri värskelt keedetud pastaga.

PS! Soovi korral võid siia kastmesse lisada ka sibulat ja küüslauku, mille saad koos porgandiga pannil läbi praadida.

PPS! Samuti saavad toekama pastakastme himustajad lisada kastmesse kanafileekuubikud (prae koos porgandiga) või singikuubikuid.

SIIT! leiad veel paar maitsvat suvikõrvitsaretsepti.

Suvikõrvitsapasta

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Lisa