Ma ei valeta, kui ütlen, et oleme põhimõtteliselt sellest ühepajatoidust elanud. Kui väljas oli vähegi jahedam ilm, läks see maitsev leemene pajaroog jälle tulele. Kõik sõid rõõmuga. Aga hiljuti tõi ema mulle värsket koduaia kraami. Küpsed tomatid, noored porgandid, maitseroheline, värske hapukurk, koduaia pesto ja muidugi suvikõrvitsad. Nii olengi juba mitmeid kordi valmistanud tänast retsepti ehk suvikõrvitsapastat.
Miks on see kergelt boheemlaslik? No ütleme nii, et tehtud on see nii-öelda vaba käega ja stressivabalt ja mitte mingeid traditsioone järgides. Porgandirattad pastakastmes? No oli isu, eriti selliste värskete noorte porganditega. Lisavad õrna krõmpsu ja annavad mõnusat magusust. Lisaks rändasid kastmesse kolm üleküpsenud tomatit, üks pirakam suvikõrvits ja paar head supilusikatäit sulajuustu. Viimase võid ka ära jätta (siis ära vett lisa) või asendada näiteks Kreeka jogurtiga. Pasta võid valida soovikorral gluteenivaba. Mina kasutasin meie viimase aja lemmikut - tagliatelle pastat.
Ühesõnaga suvine, kerge, rõõmus ja maitsev suvikõrvitsapasta retsept, mis valmis samal ajal, kui üks väikseke mul kleidisabas rippus ja saab kirja pandud siis, kui seesama väikseke õndsat lõunaund magab. Ootan juba järgmist portsu, varsti ongi aeg pann soojaks ajada!
Koostis:
- 2 - 3 sl (oliivi)õli
- 5 keskmist peenemat porgandit (200 g)
- keskmine suvikõrvits (mul oli 500 g)
- 200 ml vett
- 3 küpset tomatit
- 3 suure kuhjaga sl Merevaiku
- 5 viilu juustu (nt. tavaline Hollandi leib)
- soola, pipart
Valmistamine:
PS! Soovi korral võid siia kastmesse lisada ka sibulat ja küüslauku, mille saad koos porgandiga pannil läbi praadida.
SIIT! leiad veel paar maitsvat suvikõrvitsaretsepti.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Lisa