Kiire rebitud kana (universaalne, valmis 15-minutiga)

Rebitud kana

Rebitud kana saab valmistada mitmel viisil. Ahjus, praadides ja keetes. Viimane variant on kindlasti kõige kiirem ja lihtsam. Tulemuseks on täiesti universaalne retsept, mida saab nii paljudel eri viisidel kasutada. Mulle meeldib keedetud versioon ka sellepärast, et see on ideaalne puhkudeks, kui ei ole praetud toidu isu, aga samas tahaks ikkagi valgurikkast toidust kõhu täis saada. Tegelikult on see retsept ju lihtsalt natuke peenem versioon keedukanast. Kanafilee valmib nii ruttu ja see väärt kraam säilib külmas kindlasti paar päeva. Minule meeldib rebitud kana süüa näiteks võileiva peal ja eile serveerisin seda pasta ja tomati-hapukooresalatiga. Hea kerge õhtusöök. 


Rebitud kana

Mida valmistada rebitud kanast?


  • Süüa niisama valgurikka snäkina
  • Segada värskelt keedetud pasta sisse ja serveerida näiteks pesto või tomatikastmega
  • Süüa võileiva peal koos tomati- või kurgiviilu ja natukese majoneesiga
  • Praadida pannil koos sibula, küüslaugu ja barbecue kastmega ning kasutada seda maitsvat segu näiteks vrapi või burgeri vahel
  • Puistata salati peale, et see toitvamaks muuta
  • Kasutada pitsa peal või lasanje vahel

Rebitud kana
Rebitud kana
Rebitud kana

Aeg: 15-minutit
Kogus: kahele - neljale


Koostis:


  • 500 g kanafileed
  • (soola)

Valmistamine:


Aseta kanafileed potti ja vala peale nii palju külma vett, et fileed oleks kaetud. Soovi korral lisa ka juba soola. Mina lisasin 2 teelusikatäit, siis oli kana pärast juba kergelt maitsestunud. Kata pott kaanega ja aja kõik keema. Keeda keskmisel kuumusel 13-minutit. Võib ka minut-paar vähem-rohkem. Aga olen avastanud, et selliste suuremate kanafileede keetmiseks on 13-minutit just paras. Kõige kindlam on küpsust kontrollida nii, et võtad ühe kanafilee potist välja ja lõikad pooleks. Kui keskel ei ole enam roosakas ja kõik on ühtlaselt valge, siis on kana valmis. Nüüd "rebi" fileed kahvliga ribadeks. Kui soovid, võid rebimiseks ka käsi kasutada, aga siis tasub fileed enne maha jahutada. Säilita külmas või valmista sellest kohe mõni mõnus eine (vaata soovitusi ülalpool).

Rebitud kana

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Lisa