Kiire pitsa tortilla põhjal (valmib ilma ahjuta)

Kiire pitsa tortilla põhjal (valmib ilma ahjuta)

Olen juba aru saanud, et ka liigagi lihtsaid retsepte tasub ikkagi jagada. Mine tea, äkki keegi polegi selle peale tulnud või on see lihtsalt hea meeldetuletus, kui lihtsalt saab teinekord söönuks. Hakkasin selliseid pitsasid tegema meie metsatares, sest need lihtsad pitsad valmivad ilma ahjuta, otse pannil. Ühest pakist tortilladest saab lausa kuus pitsat ja nii sobib see näiteks tervele perele õhtusöögiks kui ka peolauale. Üsnagi soodne retsept ning pealegi täielikult kohandatav ja kiirelt valmiv.


Kiire pitsa tortilla põhjal (valmib ilma ahjuta)

Mina tegin seekord kolm pitsat tuunikalaga ja kolm pitsat šampinjonide ja ananassiga. Loomulikult saad pitsasid katta endale meelepärasega. Näiteks oliivid, pärlsibulad, rukola, punane sibul, suitsukana jne. Mis iganes parasjagu sobib ja isutab. Siin saab ka lapsed kampa kutsuda ja igaüks saab endale meelepärase pitsa valmistada. Soovitasin seda retsepti oma sõpradele, kel väike laps ja nad olid eriti õnnelikud, sest õhtusöök valmis nüüd eriti ruttu ja lihtsalt. Hea variant, kui sul kodus ahju pole! Aga neid pitsasid saab muidugi ka ahjus valmistada. Ikka 200-kraadi ja seni, kuni juust sulanud ja ääred kergelt krõbedad.

Kuidas teha kiiret pitsat
Kiire pitsa tortilla põhjal (valmib ilma ahjuta)
Kiire pitsa tortilla põhjal (valmib ilma ahjuta)


Need pitsad on:


Tõeliselt maitsvad
Krõbedad ja mahlased
Valmivad lihtsalt ja kiirelt
Sobivad peolauale
Tore koos lastega valmistada
Täielikult enda maitsele kohandatavad

Praetud seened
Kiire pitsa tortilla põhjal (valmib ilma ahjuta)
Kiire pitsa tortilla põhjal (valmib ilma ahjuta)

Aeg: Ühe pitsa kohta arvestada 5-minutit
Kogus: 6 pitsat


Koostis:


  • pakk tortillasid (keskmine suurus, nt. Santa Maria)
  • kvaliteetset ketšupit või pitsakastet
  • juustu (nt. Hollandi leibjuust, 6-le pitsale kulub umbes 500 g)

Šampinjoni-ananassikate (jagub kolmele pitsale):

  • 1 - 2 sl õli
  • 250 g tooreid šampinjone
  • ½ tl soola
  • purgike ananassitükke (neto 227 g)

PS! Siin võib kasutada ka konserveeritud šampinjone.

Tuunikala kate (jagub kolmele pitsale):

  • purk suuri tuunikalatükke õlis (neto 185 g)

Valmistamine:


Lihtsalt kokku võttes käib see kõik nii: määri tortillale supilusikatäis ketšupit või pitsakastet. Kata ühtlaselt riivitud juustuga (5 kuhjaga supilusikatäit pitsa kohta) ja aseta peale endale meelepärane lisand. Nüüd pane pitsa ilma õlita pannile, kata pann kaanega ja lase keskmisel kuumusel küpseda, kuni juust on sulanud (3 - 5 minutit). Valmis!

Šampinjoni-ananassikatte jaoks aja pann kuumaks. Vala sinna õli ja lisa viilutatud šampinjonid ja sool. Prae paar minutit, kuni seened on kahanenud ja pole enam vesised. Lisa natuke šampinjonikatet koos mõnede ananassitükkidega ketšupi ja riivjuustuga kaetud pitsale ja küpseta pannil.

Tuunikala sobib kohe ketšupi ja riivjuustuga kaetud pitsale asetada ja siis küpsetada.

Kiire pitsa tortilla põhjal (valmib ilma ahjuta)