Kiire soe kanasalat karriste kanaribadega (valmis 15-minutiga)


See on täpselt selline retsept, kui tahaks midagi kiiret, värsket, mahlast ja toitvat. Ei ole lihtsalt lahja salat ja ei ole ka rammus pasta. Selline mõnus vahepeale variant, soe kanasalat nuudlite ja karriste kanaribadega. Mahlasust annavad siin tomat ja lehtsalat. Soovi korral üle puistata rohke koriandriga või hoopis rohelise sibula või peterselliga. Tavalised spagetid võid asendada vajadusel ka gluteenivabadega võid kasutada hoopis riisinuudleid. Kujutan ette, et isegi ilma pastata on see salat väga maitsev ja sobib nii ideaalselt vrapi täidiseks.

Retsept sündis ühel õhtul, kui mul oli vaja kanafilee ära kasutada. Tavapäraste kiirelt praetud kanasteikide asemel tahtsin seekord midagi kergemat. Suu jooksis vett salati järgi ja õnneks oligi kodus ka üks lehtsalat. Viimase saad muide uuesti edukalt mulda pista, kui oled lehtsalati pealsed ära kasutanud. Mul kasvab juba kolm lehtsalatit niimoodi uuesti ja usinasti kosuvad. Igaks juhuks mainin ka seda, et mina kasutasin siin retseptis isetehtud õunaäädikat, mis on sutsu lahjem kui poevariant. Kui kasutad poe varianti, võid seda natuke ettevaatlikumalt lisada. Salatit sobib süüa ka külmalt! Kui see on natuke seisnud ja tundub kuivem, lisa natuke majoneesi ja sortsuke vett juude ja sega korralikult läbi.


See salat on:


Mahlane
Olemuselt kerge, aga toitev
Mõnusalt karrine
Eriti hea koriandri või rohelise sibulaga
Maitsev ka külmalt
Soovi korral gluteenivaba
Hea ka ilma pastata (sobib siis vrapi täidiseks)



Aeg: 15 - minutit
Kogus: neljale

Koostis:


Salat:

  • 250 g spagette
  • kaks kanafileed (400 - 450 g)
  • 3 - 4 sl (oliivi)õli
  • 1 tl soola
  • 1 kuhjaga tl karripulbrit
  • 3 tomatit
  • 1 lehtsalatipea

Kaste:

  • 5 kuhjaga sl majoneesi (mina kasutasin Provansaali)
  • 3 sl vett
  • 1 sl õunaäädikat
  • 1 tl karripulbrit
  • ¾ tl soola

Soovi korral serveerimiseks värsket koriandrit, rohelist sibulat või peterselli

Valmistamine:


Keeda spagetid soolakas vees al dente ehk kuskil 8 - 10 minutit. Samal ajal lõika kanafileed pikkupidi pooleks ja seejärel peenikesteks ribadeks. Aja pann kuumaks ja vala sinna õli. Lisa kanaribad. Prae paar minutit, lisa sool. Prae veel paar minutit. Kui kanaribad on kergelt kuldpruunid, lisa karri, sega ja prae veel minutike. Eemalda pann tulelt. 

Haki tomat kuubikuteks ja lehtsalat ribadeks. Lisa need suuremasse kaussi. Lisa sinna ka kanaribad. Kurna spagetid ja lõika noaga ühe ropsuga pooleks. Lisa need ka salatikaussi. Sega kastme koostisosad korralikult läbi ja lisa salatile. Sega kõik hoolikalt läbi. Maitse ja lisa vajadusel soola. Serveeri kohe. Sobib süüa ka külmalt, kui lisad natuke majoneesi ja vett, et oleks mahlane.